خواص زردچوبه برای کبد
تحقیقات بسیاری که از اعتبار زیادی هم برخوردارند نشان می دهد ، که زردچوبه خاصی بسیار برای بدن و حتی ذهن و مغز انسان دارد. در اینجا می خواهیم از این خواص های بسیار و همچنین خواص چای زردچوبه برای پوست و انواع بیماری ها از جمله آلزایمر التهاب مفاصل بیماری های قلبی و سرطان را برای شما توضیح دهیم و بیشتر تمرکز کنیم به خواص زردچوبه برای کبد.
زردچوبه را زعفران هندی یا همان ادویه طلایی می نامند. کاشت زعفران بیشتر در آسیا و آمریکای مرکزی انجام می شود. زردچوبه ای که ما در خانه هایمان به عنوان ادویه استفاده میکنیم در واقع همان ریشههای این گیاه است که آسیاب شده و در اختیار ما قرار میگیرد جهت پخت و پز. همچنین رنگ زرد بسیار خوشگله این ادویه باعث شده که آن را در کشور کشورهای زیادی به عنوان رنگ استفاده کنند و نه تنها استفاده خوراکی و درمانی و دارویی دارد بلکه در صنعت هم از آن استفاده میشود. زردچوبه به شکل های مختلف زیادی عرضه می شود مثل پودر زردچوبه ، عصاره زردچوبه ، چای زردچوبه ، کپسول مکمل غذایی و حتی صابون زردچوبه. برای آسیاب کردن ریشه ها از آسیاب عطاری استفاده می شود که با کلیک بر روی لینک می توانید اطلاعات بیشتری درباره آن به دست بیاورید.

بیشترین خاصیت زردچوبه در واقع به علت وجود ماده ای فعال به نام کورکومین میباشد وخاصیت درمانی زردچوبه به خاطر این ماده فعال شگفت انگیز است.
استفاده از زردچوبه به عنوان گیاه دارویی
سالیان سال است که هندی ها استفاده زیادی از زردچوبه دارند هم به عنوان گیاهان دارویی و هم به عنوان ادویه به همین دلیل دانشمندان اخیراً بر روی این ماده که دارای اهمیتی بسیار برای هندی ها است پژوهش های زیادی انجام داده اند و به این نتیجه رسیده اند که زردچوبه واقعا دارای ترکیباتی با خواص درمانی و دارویی قدرتمند هست.
ادویه زردچوبه از دسته زنجبیل وار ها می باشد گونه کورکوما و کشور هند مکان اصلی رویش زردچوبه می باشد همچنین در کشورهای جنوب آسیا هم کشته بسیاری می شود.
ماده فعال موجود در زردچوبه، کورکومین ماده ای قدرتمند و آنتیاکسیدانی فوقالعادهای دارد که نشان داده شده تقریباً از هر عضوی از بدن انسان محافظت میکند و باعث التیام آن میشود بخصوص کبد.
حفظ سلامت کبد در برابر انواع سموم
مطالعات نشان داده اند که زردچوبه به حفظ سلامت کبد کمک می کند، به ویژه زمانی که فرد در معرض سموم قرار می گیرد. به عنوان مثال، زردچوبه تولید صفرا را افزایش می دهد که از سلامت گوارش و سمزدایی پشتیبانی می کند. همچنین، زردچوبه بر تولید گلوکز و التهاب تاثیرگذار است و از عملکرد درست پانکراس پشتیبانی می کند. بسیاری از اپیدمیولوژیست ها مدتهاست تصور می کنند که استفاده از زردچوبه در هند به جمعیت پیر این کشور در حفظ سلامت شناختی خود کمک کرده است. مطالعات جدید به این مساله اشاره داشته و نشان داده اند که زردچوبه می تواند به طور فعال سلامت شناختی و نورولوژیکی را تقویت کند.
مبارزه در برابر سرطان
مطالعت متعدد نشان داده اند که زردچوبه از توانایی بالایی برای مبارزه با سرطان در بدن برخوردار است. به عنوان مثال، کورکومین موجود در زردچوبه ممکن است به پیشگیری از سرطان های پستان و پروستات کمک کند زیرا هر دو مورد با التهابی پیوند خورده اند که کورکومین می تواند آن را کاهش دهد. با توجه به این همه خواص زرد چوبه مصرف آن ممکن است به تسکین ناراحتی های گاه و بیگاه معده نیز کمک کند.
خواص زردچوبه برای کبد | حل مشکلات گوارشی
در حقیقت، یک آزمایش بالینی در سال ۲۰۱۴ نشان داد که افراد مبتلا به مشکلات مزمن دستگاه گوارش، مانند سوء هاضمه و سندرم روده تحریک پذیر، با دریافت کورکومین دو بار در روز و برای شش ماه، بهبود سریعتر سوء هاضمه را تجربه کردند.
از آنجایی که زردچوبه به تقویت سلامت کبد، گوارش، و سیستم ایمنی کمک می کند می تواند به فرآیند نابودی سمومی که سلامت انسان را در معرض خطر قرار می دهند و پیشگیری از انباشت آنها در بدن کمک کند.
کم کردن التهاب بدن
زردچوبه التهاب کبد را کاهش می دهد، در شرایطی که به افزایش تولید صفرا کمک می کند. همچنین، این محصول به باززایی سلول های کبد و دفع سموم کمک می کند. زردچوبه به دلیل سوختوساز سریع در کبد و دیواره روده فراهمی زیستی بسیار ناچیزی دارد.
برخی پژوهش ها نشان داده اند که افزودن زردچوبه به غذا پیش از گریل کردن آن می تواند تشکیل ترکیبات سمی را به میزان ۴۰ درصد کاهش دهد، از این رو، می توانید آن را به عنوان ادویه ای عالی برای باربیکو در نظر بگیرید.
با توجه به فواید سلامت مختلف زردچوبه، جای شگفتی نیست که این خوراکی زرد رنگ یک افزودنی عالی به برنامه سلامت و غذایی روزانه شما برای تحقق هدف سلامت و بهزیستی بلندمدت باشد.
لازم به یادآوری است که برای زنانی که در دوره شیردهی یا بارداری هستند، چنانچه از میزان معمول زردچوبه استفاده کنند هیچ مشکلی وجود ندارد و زنان آسیایی و هندی قرنهاست که این کار را انجام میدهند.
اشتباه بزرگی است اگر فکر کنیم که زردچوبه در طول روز در مقدارهای کوچکتر بهتر جذب میشود و همین طور به مقدار بسیار زیاد در یک نوبت هم باعث هدر رفتن آن میشود.
فراهم زیستی کورکومین یک مشکل واقعی است و باید جدی گرفته شود و همانطور که گفته شد به همراه فلفل سیاه مصرف شود تا بهتر جذب شود.

کاهنده قند خون و فشار خون
زردچوبه به عنوان کاهنده قندخون به کار میرود و ممکن است برای افراد دیابتی که داروهای پایین آورنده قندخون مصرف میکنند مشکلزا باشد.
زردچوبه در دوزهای بالا پایین آورنده فشارخون نیز هست. نباید دوز بالای آن را با گیاهان دارویی که چنین خاصیتی دارند یا داروهای شیمیایی کاهنده فشارخون همزمان مصرف کرد.
دوز درمانی زردچوبه به عنوان رقیق کننده خون میتواند عمل کند و نباید به همراه داروهای شیمیایی رقیق کننده خون مثل وارفارین، کومدین، کلوپیدوگرل و حتی آسپیرین در هر فرمی که بیشتر از دوز پایین باشد، مصرف شود. در استفاده معمولی و دوزهای پایین، مثل آسپیرین و ایبوبروفن است و مشکلی ایجاد نمیکند.
اگر شما دوز بالای زردچوبه مصرف میکنید تا ۴۸ ساعت قبل از جراحی باید آن را قطع کنید.
چنانچه با معده خالی استفاده شود ممکن است حالت تهوع ایجاد کند.
ممنوعیت های مصرف زردچوبه
در صورتی که مشکل انسدادی مجاری صفراوی یا کیسه صفرا دارید، از مصرف دوزهای درمانی زردچوبه بپرهیزید چرا که زردچوبه کبد را تحریک میکند تا صفرای بیشتری تولید کند و اگر اگر مستعد سنگ کلیه هستید، کورکومین میتواند ترشح کلسیم اگزالات (Calcium oxalate) -ماده به وجود آورنده سنگهای کلسیمی کلیه- را افزایش دهد.
دوزهای درمانی گیاهی به ندرت برای طولانی مدت تجویز میشوند. مصرف درازمدت داروهای شیمیایی هم تاثیرات منفی زیادی دارد.
بسیاری از متخصصان طب سنتی و درمانگران طبیعی یک وقفه چند هفتهای بعد از درمان طولانی مدت گیاهی را توصیه میکنند. با این حال بعضی افراد به صورت ناگهانی درمان گیاهی خود را قطع کرده و از نتایج کاربرد روشهای طبیعی و شیوۀ زندگی سالمتر راضی هستند. برای قطع درمان، حتماً باید با درمانگرتان مشورت کنید.
از آنجایی که زردچوبه به صورت اولیه یک مکمل غذایی است و از سوی بسیاری از گیاهشناسان به ویژه درمانگران آیورودیک (Ayurvedic) گیاهی تطابقپذیر در نظر گرفته میشود، یک استثنا است.
وقفه در مصرف دوز درمانی زردچوبه به معنی کاهش مقدار مصرف به میزان نگهدارنده و تقریباً یک چهارم قاشق چایخوری، یک یا دو بار در روز برای چند هفته است. همینطور میتوان از پودر زنجبیل به مقدار برابر در طول دوره مصرف دوز پایین زردچوبه استفاده کرد. زردچوبه ممکن است سلامتی شما را به طور جدی بهبود بخشد.
به دلیل مواد شیمیایی و آفت کش ها در مواد غذایی و محیط زیست، کبد به مرور زمان غرق در مسمومیت می شود. مسمومیت کبد معمولا با سردرد، سوء هاضمه، نفخ شکم، افزایش وزن، لکه های کبدی، سوزش سر دل و مشکلات کیسه صفرا همراه است.

چای زردچوبه برای سم زدایی
مطالعات نشان می دهد که چای زردچوبه، یکی از مهمترین روش های سم زدایی از کبد است. این ماده، کیسه صفرا را تحریک می کند و سبب تولید صفرا می شود. کبد از مایع صفرا برای سم زدایی استفاده می کند.
رنگ زرد زردچوبه به دلیل ماده ای به نام کورکومین است که سبب تحریک صفرا می شود. معمولا برای تهیه چای زردچوبه از زردچوبه تازه، زنجبیل تازه، فلفل سیاه، دارچین، شیر نارگیل و عسل استفاده می شود که هریک خواص فوق العاده ای دارند.
زردچوبه تازه دارای خواص ضد التهابی قوی است و می تواند به درمان اختلالات گوارشی، رفع تهوع و گاز روده کمک کند.
کبد یکی از اندام های بزرگ سمت راست شکم است که حدود یک هزار و سیصد و شست گرم وزن دارد. مهمترین وظیفه کبد، فیلتر کردن خونی است که از دستگاه گوارش وارد کبد می شود و قرار است در سراسر بدن جریان یابد. تمام مواد سمی و مضر خون در کبد جدا می شوند. کبد با تولید صفرا، چربی غذا را تجزیه کرده و آن را تبدیل به انرژی می کند. ذخیره قند بدن نیز به عهده کبد است.
کبد بزرگترین ارگان داخلی بدن است و بیش از پانصد عملکرد حیاتی بدن، از جمله مبارزه با انواع ویروس و عفونت به عهده کبد است.
حفظ نرمال قند خون
کبد با تولید پروتئین و هورمون در سراسر بدن، نقش مهمی را در حفظ سطح نرمال قند خون ایفا می کند و تنها عضوی است که می تواند خود را بازسازی (ترمیم) کند؛ به همین دلیل است که افراد می توانند بخشی از کبد خود را اهدا کنند.
کبد حدود ده درصد از جریان خون را مصرف می کند و در هر دقیقه حدود دو لیتر خون پمپاژ می کند. متاسفانه بیماری های کبدی با هیچ علامت ظاهری همراه نیستند و بیمار زمانی از آن مطلع می شود که کار از کار گذاشته است. سرطان کبد، نارسایی کبد، سیروز، هپاتیت و هموکروماتوز شایع ترین مشکلات کبد هستند.
انواع سبزیجات، گریپ فروت، گردو، لیمو، آووکادو، چای سبز، سیر، چغندر، سبزیجات با برگ های سبز پررنگ و زردچوبه مهمترین غذاهایی هستند که کبد را سالم نگه می دارند.
زردچوبه يكی از پرطرفدارترين ادويه جات مصرفی در ميان ما ايرانی هاست و زردچوبه از نظر طب قدیم ایرانی گرم و خشک است.
پس به این نتیجه می رسیم که زردچوبه گرفتگی و انسداد صدا را باز می کند و برای تمیز کردن کبد به کار می رود همچنین سرشار از نیاسین،آهن،روی،مس،پتاسیم و منیزیم است و آنتی اكسیدانی قوی است كه باعث سمزدایی در بدن میشود.
مخلوط یک قاشق غذاخوری زردچوبه و یک قاشق انیسون و سرکه برای درمان یرقان مفید است و برای رفع دندان درد آن را در دهان انداخته و بجوید.
استفاده به عنوان یک داروی ضد تورم
زردچوبه بهترین داروی ضد تورم است و در اروپا و آمریکا از آن بدین منظور استفاده می کنند. می توان سه فنجان دم کرده زردچوبه در روز و یا مقدار دو کپسول سه بار در روز استفاده کرد. برای خشک کردن زخم ها و رفع درد آنها می توان گرد خشک زردچوبه را روی آنها ریخت. زردچوبه بادشکن، تصفیه کننده خون، تب بر، محرک و انرژی زا می باشد. خانم هایی که عادت ماهیانه آنها نامنظم است برای تنظیم آن می توانند از زردچوبه استفاده کنند. برای درمان اسهال و اسهال خونی می توانید از دم کرده زردچوبه استفاده کنید. زردچوبه به صورت مرهم التیام دهنده زخم میباشد ضد درد، ورم و دررفتگی اعضای بدن میباشد.
در زمان های گذشته در چین کشف کردند که کلیه برای کبد و کیسه صفرا از جمله سنگ صفرا مورد استفاده قرار می گیرد از آن تاریخ تا به حال این ادویه در تمامی جهان برای خواص هایی که گفته شد مورد استفاده قرار می گیرد و برای بیماریهای مختلف استفاده میشود. امروز درمان سنگ کیسه صفرا از کپسول زردچوبه میتوان استفاده کرد قابل توجه زردچوبه اشتها آور هم هست.

بازکننده انسداد ریه
زردچوبه بازكننده انسداد ریه میباشد و از دیگر مصارف این ادویه خاص میشه به استفاده از آن به عنوان سرمه اشاره کرد. زردچوبه را سوزانده سپس سوخته آن را میتوان استفاده كرد. چشم را تقویت كرده و خارش و سفیدی چشم را از بین میبرد. همچنین خوردن زردچوبه برای افزایش دید چشم مؤثر است.
مصرف زردچوبه از آلزایمر- پارکینگسون و ضد سکته مغزی نیز پیشگیری می کند. جالب است بدانید می توانید برای جلوگیری از خونریزی و بندآمدن آن گرد زردچوبه را بر روی زخم بپاشید.
بعد از تحقیقات بسیار زیاد تی سال های گزشته تا به امروز به این نتیجه می رسیم که زردچوبی نوعی ادویه ای با خواص های بسیار که اگه بخایم به یکی از این خواص ها که بسیار مهم هم هست اشاره کنیم میشه به ضد صفرا بودن این اد ویه و تقویت كننده كبد و ضد التهاب های کبد اشاره کرد.